La presència de gats al carrer és habitual en tots els municipis. La majoria són gats domèstics abandonats o de descendència salvatge. Són animals en un estat sanitari i nutricional deficient i que es reprodueixen amb facilitat. La realitat és que la seva presència, en ocasions, pot posar en perill la salubritat de l’entorn. Als municipis troben aliment fàcilment gràcies a l’acció de la ciutadania, que els dóna restes de menjar que acaben embrutant l’entorn.

Quan la presència de gats al carrer és equilibrada, proporciona beneficis sobre l’entorn, com són el control de rossegadors i  la disminució de la superpoblació, alhora que permeten  gaudir de la seva presència als amants d’aquests animals. Per abordar aquesta problemàtica les solucions han de passar per respectar les colònies formades, sempre que l’espai que ocupin ho permeti i s’aconsegueixi un equilibri que no generi conflictes.

CocoGat està format per un grup de voluntaris i veterinaris de Tossa i Lloret de Mar que ens hem reunit entorn un projecte: el control, sanejament i esterilització de les colònies felines dels nostres municipis.

L’única manera eficaç d’acabar amb les molèsties dels gats del carrer és controlar-ne les colònies. Retirar-los pot provocar un buit ecològic que permet que en poques setmanes s’hi tomi a instal·lar una nova colònia no controlada.

a

10250104_1450265505212218_4881779352859083999_n